Rolada z indyka z pieczarkowym farszem

4.95 (195 ocen)

Rolada z indyka - dobrze smakuje na gorąco jako dodatek do dań drugich jak i na zimno podawana z pieczywem

Składniki:

  • Pierś z indyka ( około 1 kg. )
    35-40 dkg. pieczarek
    2 małe cebule
    2 jaja
    2-3 łyżki masła
    4 ząbki czosnku
    kilka ziaren ziela angielskiego
    3-4 listki laurowe
    Olej
    sól , pieprz
    przyprawy według uznania ( użyłam przyprawy do kurczaka pieczonego )

Wystaw ocenę:

4.95 (195 ocen)

Rolada z indyka z pieczarkowym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rolada z indyka z pieczarkowym farszem 1. Pierś z indyka oczyścić , osuszyć za pomocą papierowego ręcznika , rozciąć na dwie równe części ( nie koniecznie , jeśli ktoś woli można zrobić w całości ) delikatnie rozbić formując w miarę równe prostokąty , posypać przyprawami . Pieczarki zetrzeć na tarce jarzynowej , cebulę bardzo drobno pokroić , udusić na maśle razem z pieczarkami , do uduszonych pieczarek wbić 2 jajka , mieszając lekko podsmażyć , doprawić do smaku . Ciepłe pieczarki rozłożyć równomiernie na przygotowane mięso , zwinąć rolady , związać , posypać przyprawami . Rolady włożyć do rękawa foliowego wrzucić obrany i pokrojony czosnek , ziele angielskie , liść laurowy i wlać kilka łyżek oleju . Tak przygotowaną pierś położyć w formie , piec w temp. 180 około godziny , przed końcem pieczenia przeciąć rękaw aby mięso się zrumieniło
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować