Rolada z indyka z farszem mięsno-pieczarkowym.

4.5 (201 ocen)

  • 13 godz.

Świąteczna potrawa, którą można podawać na ciepło lub zimno.

  • 13 godz.

Składniki:

  • 2 filety z indyka
    1/2 kg mięsa mielonego
    2 cebule
    30 dag pieczarek
    kilka ząbków czosnku
    sól
    pieprz
    słodka czerwona papryka
    1 jajko
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (201 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Rolada z indyka z farszem mięsno-pieczarkowym. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z indyka lekko rozbić, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, przyprawić solą, pieprzem i papryką. Zostawić w lodówce na 12 godzin.
  • 2. Pieczarki pokroić w cząstki, cebulę posiekać drobno, podsmażyć, aż woda odparuje, dodać do mięsa mielonego, wbić jajko, przyprawić solą, pieprzem i wymieszać.
  • 3. Filety rozłożyć, nałożyć farsz, zwinąć roladę i związać grubą nicią bawełnianą. Włożyć do piekarnika w odkrytym naczyniu. Piec w temp. 180 stopni ok. 1 godziny, polewając od czasu do czasu powstającym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Mięso Papryka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować