Idealne mięsko na kanapki, dodatek porzeczek nadaje mięsku naturalnego koloru. Jest bardzo soczyste i sycące.
25 min
Składniki:
Składniki:
1 udziec z indyka - u mnie 1,2 kg
1/2 szklanki czerwonej porzeczki
Przyprawa do kurczaka
Sól, pieprz do smaku
1 łyżka oleju
Rękaw do pieczenia
Rolada z indyka w czerwonych porzeczkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie: z mięsa odebrać kość, opłukać, osuszyć. Natrzeć przyprawą do pieczenia z dodatkiem soli i pieprzu, przełożyć do miski, polać olejem, posypać porzeczkami, odstawić na 2 dni do lodówki. W czasie marynaty mięso przewracać. Następnie mięso zrolować w roladę, osznurować, przełożyć wraz z zalewą do rękawa. Przełożyć do blaszki, wstawić do piekarnik i piec około 1,5 godziny w temp. 180 stopni. Na 15-20 minut rozciąć rękaw by skórka się lekko zrumieniła. Przed końcem pieczenia sprawdzić widelcem czy mięso jest miękkie.
Komentarze