Rolada z indyka nadziewana kaszanką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz.

Rolada z kaszanką i boczkiem będzie hitem na świątecznym stole. Dzięki dodatkom pierś z indyka nie jest sucha. Polecam bo robi się ją szybko. Można ją jeść i na ciepło i na zimno.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 80 dkg piersi z indyka
    20 dkg boczku wędzonego
    4 kaszanki
    1 cebula
    sól, pieprz
    papryka wędzona i papryka słodka
    olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kaszanka Rolada Dania główne

Rolada z indyka nadziewana kaszanką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pierś rozcinam i rozbijam przyprawiam 1. Filet z indyka nacinam w jeden płat i rozbijam delikatnie mięso. Robię to zawsze przez folię żeby mięso nie pryskało. Posypuję, solą, pieprzem, papryką słodką i wędzoną.
    Odstawiam do lodówki.
  • na piersi układam plastry boczku i kaszankę 2. W tym czasie cebulę kroję drobno i przesmażam na oleju. Do cebuli dodaję kaszankę obraną z osłonki i pokrojoną. Przesmażam razem i studzę. Na filecie układam cienkie plastry boczku wędzonego, na nie rozsmarowuję kaszankę. Zostawiam po około 1 cm z każdego brzegu.
  • mięso zwijam i związuję 3. Roladę zwijam. Żeby sobie to ułatwić dobrze jest mięso rozbić na foli spożywczej i na niej potem zwijać. Roladę związuję sznurkiem. Smaruję papryką z wierzchu. Boczek i kaszanka już są słone dlatego nie przesadzajmy z solą.
  • roladę przekładam do rękawa do pieczenia 4. Roladę wkładam do woreczka do pieczenia i związuję go. Wkładam do brytfanny i nagrzanego piekarnika temp 230 stopni na 20 minut i zmniejszam na 180 stopni na 40 minut. Po wyjęciu rolady zdejmuję sznurek i kroję.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Indyk Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować