Rolada z indyka nadziewana bazyliowym pesto i suszonymi pomidorami

4.48 (156 ocen)

Aromatyczna rolada to doskonały pomysł zarówno na obiad jak i na imprezową przekąskę. Rewelacyjnie sprawdza się również na kanapki.

Składniki:

  • 1kg fileta z indyka
    100g suszonych pomidorów
    sól
    pieprz
    mieszanka przypraw chilli
    2 łyżki masła extra

    Pesto
    1 doniczka świeżej bazylii
    1 pęczek natki z pietruszki
    3 ząbki czosnku
    100g orzeszków ziemnych
    40ml soku z limonki
    80ml oliwy extra virgin
    50g sera parmezan
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

4.48 (156 ocen)

Rolada z indyka nadziewana bazyliowym pesto i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-10eiabd 1. Umyty filet z indyka rozciąć na duży płat, oprószyć solą, pieprzem i mieszanką przypraw chilli. Odstawić na około
    30 minut.
  • image-1v0i37p 2. Pesto
    Do malaksera wrzucić orzeszki, czosnek, liście bazylii, natkę, parmezan, dodać sok z limonki oraz oliwę. Zmiksować do postaci gęstego pesto. Doprawić solą i pieprzem.
  • image-0mehp44 3. Suszone pomidory osuszyć z oliwy i drobno posiekać.
  • image-23sd7e7 4. Pesto rozsmarować na płacie z indyka a na wierzchu ułożyć warstwę posiekanych suszonych pomidorów.
  • image-1tuf1sp 5. Całość zwinąć w roladę, wierzch posmarować masłem, owinąć folią aluminiową i ułożyć w brytfannie do pieczenia. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i piec przez około 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia Indyk Marynata Suszone pomidory

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Marynowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować