Rolada z indyka

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Rolada ma farsz z mięsa mielonego i pieczarek. Można ją podać jako danie obiadowe lub na zimno jako wędlinę do kanapek.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 1 kg piersi z indyka
    ok. 30 dag mięsa mielonego
    20 dag pieczarek
    cebula
    sól
    świeżo mielony kolorowy pieprz
    3 łyżki masła
    ząbek czosnku
    łyżka natki pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Wędliny

Rolada z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowane mięso z indyka 1. Mięso z indyka nalezy rozciąć tak by uzyskać jak największy płat i lekko rozbić tłuczkiem. Opruszyć solą i pieprzem.
  • nakładam mięso mielone i pieczarki 2. Pieczarki obgotować w wodzie około 5 minut, ostudzić i razem z cebulą drobno posiekać . Podsmażyć na łyżce masła. Doprawić solą i pieprzem. Mięso mielone przełożyć do miseczki i również doprawić szczyptą soli i pieprzu. Na mięsie z indyka rozsmarować mięso mielone a na nim pieczarki z cebulą.
  • zwijam roladę 3. Zwinąć ciasno roladę i obwiązać nitką. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać odrobine soli, masło i pietruszkę. Wymieszać. Posmarować roladę w trakcie pieczenia. Piec około 1 h - 1 i 15 minut w 180 st.

Porady

Mięso mielone można wymieszać z pieczarkami. A do farszu dodać odrobinę czerwonej papryki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z indyka Indyk Mięso Pieczarki Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Impreza Obiad

Podobne przepisy

4.48 (178 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Rolada z indyka- pieczone w rękawie do pieczenia

4.5 (181 ocen)

Zdobywca nagrody

rolada z indyka

To może cię zainteresować