Rolada z dorsza

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 40 min

Danie jest smaczne i proste do zrobienia. Można je podawać na kilka sposobów: na ciepło, na zimno lub w galarecie.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 1 kg filetów z dorsza
    duża bułka pszenna
    100 ml mleka
    jajko
    8 dag cebuli
    4 dag masła
    sól
    pieprz
    30 dag włoszczyzny bez kapusty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Filet z dorsza

Rolada z dorsza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Włoszczyznę obieramy, myjemy i kroimy. Bułkę moczymy w mleku, odciskamy. Cebulę siekamy i rumienimy na maśle. Rybę mielimy z bułką. Dodajemy cebulę i jajko. Doprawiamy i wyrabiamy. Przekładamy na wilgotne
    płótno, formujemy wałek. Zwijamy, końce związujemy.
  • 2. Warzywa wkładamy do brytfanny,zalewamy wrzącą wodą i wkładamy
    zawiniętą rybę. Gotujemy na małym ogniu ok. godziny. Studzimy w wywarze. Dorsza wyjmujemy, odwijamy i kroimy w ok. 1,5-cm plastry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować