Rolada z boczku nadziewana kurczakiem

4.5 (180 ocen)

Idealna na ciepło jak i również zimna przekąska do pieczywa.

Składniki:

  • 1-1,5 kg boczku
    0,7-0,85 dag filetów z kurczaka
    1 słoiczek musztardy
    1 ugotowana marchewka
    1 mała świeża papryka może być marynowana
    1-2 cienkich kiełbasek
    4-5 ząbków czosnku
    sól, pieprz
    przyprawy
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Musy Dania główne

Rolada z boczku nadziewana kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rolada z boczku nadziewana mięsem drobiowym 1. Z boczku wyciąć płat i lekko rozbić, oprószyć przyprawami. Filety z kurczaka rozbić i doprawić. Paprykę i marchewkę pokroić w paski. Czosnek pokroić w plasterki.
    Boczek posmarować musztardą( pół słoiczka), ułożyć rozbite filety i posmarować je pozostałą ilością musztardy. Na to rozłożyć paprykę, marchewkę, czosnek i kiełbaski. Całość zawinąć tak aby część tłuściejsza była w wewnątrz. Dość mocno obwiązać sznurkiem. Roladę owinąć folia aluminiową. Piec w 180 C przez ok 1,5-2 godzin w zależności od wielkości.
    Pod koniec pieczenia zdjąć folię i zrumienić roladę.

Porady

Pod koniec roladę opruszam mieszanką ulubionych przypraw i kilka razy polewam powstałym tłuszczem, jest wtedy soczysta i ma piękny rumiany kolor.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować