ROLADA Z BOCZKU

4.5 (149 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszna,pięknie wyglądająca rolada na kanapki.

Składniki:

  • 1,3-1,5 kg boczku
    1łyżeczka czosnku w proszku
    1 opakowanie majeranku
    2 łyżeczki soli peklowej
    pieprz naturalny i sól według uznania
    1 łyżeczka żelatyny
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Wędliny

Rolada z boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek przekroić na pół nie docinając do końca.Powstanie duży płat mięsa,delikatnie rozbić nierówności mięsa.Mięso natrzeć przyprawami (oprócz żelatyny),zwinąć w roladę,zawinąć w folię i wstawić do lodówki na 12 godzin.Po tym czasie mięso wyciągnąć z lodówki,rozwinąć roladę posypać żelatyną,zwinąć,zasznurować sznurkiem.Zawinąć szczelnie w papier do pieczenia i włożyć bo blaszki keksówki.Upiec następnie odstawić do wystygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować