Rolada z żółtego sera

4.5 (165 ocen)

Moja mama otrzymała kiedyś przepis na ten frykasik i go zgubiła. Na szczęście, jakiś czas temu, kupiłam książkę kucharską , w której właśnie znalazłam ten przepis.

Składniki:

  • 1/2 kg żółtego sera

    Farsz:
    3 jajka
    1 puszka groszku konserwowego
    3 marchewki
    2 ogórki kiszone
    1 czerwona papryka
    1 czerwona cebula
    300 gram serka topionego
    1/2 kostki masła
    1 łyżka śmietany
    1 łyżeczki musztardy
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Rolada z żółtego sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroje w kostkę. Marchew gotuję do miękkości. Kroję w kostkę razem z ogórkami, papryką i cebulą. Groszek odcedzam i dodaję do pokrojonych jarzyn.
    Masło ucieram dodając po kawałku serki topione, śmietanę i musztardę. Masę mieszam z pokrojonymi warzywami. Ser żółty wkładam do woreczka foliowego i gotuję, aż nabierze płynnej konsystencji. Wyjmuję na blat, rozwałkowuję jak ciasto, na cienki placek, wykładam farsz i zwijam w roladę. Całość wkładam do lodówki najlepiej na całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować