Rolada TOFFI

4.5 (146 ocen)

  • 40 min

Prosta w przygotowaniu i smaczna :)

  • 40 min

Składniki:

  • CIASTO:
    3 jajka
    4 dag.cukru
    6dag.mąki pszennej
    1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

    2 łyżki cukru do posypania ciasta po upieczeniu

    MASA:
    1 budyń toffi z cukrem
    2-3 łyżki masy krówki
    1 kostka masła
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rolada toffi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Białka ubić na sztywno, dodawać stopniowo cukier, następnie żółtka. Na koniec dodać mąki i proszek.
    Ciasto rozsmarować na płaskiej blaszce i piec 15-20 min. w temp. 180st. Po upieczeniu ciasto od razu wyjąć na posypaną cukrem ścierkę, zdjąć papier i zwinąć.
    Masa:
    Ugotować budyń wg przepisu, wystudzić, a następnie utrzeć z margaryną, masą krówkową i posmarować roladę.

Porady

Do masy można dodać 2 łyżki cukru pudru jeśli ktoś woli słodsze masy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować