Fasolka szparagowa w ruloniku boczkowym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne ruloniki, zawinięte fasolki szparagowe w plasterku boczku.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 90 strąków fasolki szparagowej
    18 cienkich plastrów surowego boczku wędzonego
    olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fasolka szparagowa w ruloniku boczkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę pozbawioną końcówek, wymytą, wkładamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy przez 15 minut. Ugotowaną do odpowiedniej miękkości (na 80% nie za twarda i nie za miękka) fasolkę wyjmujemy łyżką cedzakową do miseczki i studzimy. Na rozłożony cieniutki plaster boczku kładziemy 5 strąków fasolki i zwijamy w rulonik. Tak pozawijane strąki fasolki w ruloniki boczkowe układamy na patelnię z gorącym olejem rzepakowym i smażymy z każdej strony rulonik na złoty kolor. Tak usmażone ruloniki podajemy polane ulubionym sosem, czosnkowym, tatarskim lub takim jaki lubimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Fasolka szparagowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować