Rolada waflowa z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotować galaretki, dodając 1/3 mniej wody, niż podane na opakowaniu. Rozlać do płaskich naczyń, i odstawić do stężenia.
Ugotować mleko i gorącym zalać wiórki kokosowe, dodać namoczone wcześniej rodzynki, wymieszać. Masło utrzeć z cukrem pudrem. Następnie dodawać stopniowo ostudzoną masę kokosową.
Zagotować wodę z 3 łyżkami cukru, dodać kakao. Zdjąć z ognia, dodać pokruszone herbatniki, wymieszać. Ciepłą masą kakaową smarować wafle. Następnie na masę kakaową wyłożyć masę kokosową.
Galaretki pokroić w grube podłużne paski. Wzdłuż brzegu każdego wafla układać paski galaretki i zwinąć ściśle wafel, aby galaretka znalazła się w środku rolady. Umieścić roladki w lodówce na ok. 30 minut. Kroić ostrym nożem w plastry grubości ok.1,5 cm.
Komentarze