Rolada szpinakowa z łososiem i serkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szpinak rozmrozić, odcedzić. doprawić solą i pieprzem. Dodać łyżkę mąki i wymieszać dokładnie.
2.Oddzielić żółtka od białek. Żółtka wymieszać ze szpinakiem. Białka ze szczyptą sody oczyszczonej ubić. Potem dodać do masy szpinakowej i delikatnie połączyć.
3.Przygotować dużą blaszkę - wyłożyć ją papierem do pieczenia. Na to wyłożyć gotową masę. Piec 20 minut w temp 180 stopni.
4.Gorącą , upieczoną masę zwinąć w rulon z papierem do pieczenia i odstawić do ostygnięcia.
5.Serek wymieszać z łyżką chrzanu. Ostygniętą masę rozwinąć. pozbyć się delikatnie papieru. Posmarować serkiem, na serek ułożyć plastry łososia. Ponownie zwinąć w rulon, schować do lodówki.
Komentarze