Rolada szpinakowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szpinak rozmrozić, odcisnąć z nadmiaru wody.
Przełożyć na rozgrzaną patelnię z masłem, dodać przeciśnięty czosnek, sól i pieprz, przesmażyć.
2.Zdjąć z ognia, ostudzić, zblendować, dodać żółtka jaj, mąkę i gałkę muszkatołowa, dokładnie wymieszać.
3.Następnie ubić pianę ze szczyptą soli, dodać do szpinaku, ostrożnie wymieszać.
4.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto na blachę i piec w nagrzanym piekarniku do 190 stop, przez ok.10-15 minut.
5.Upieczone ciasto ostudzić, posmarować serkiem i chrzanem, ułożyć plasterki łososia i zwinąć w roladę.
Roladę zawinąć w folię aluminiową i odstawić do lodówki.
Komentarze