Rolada szpinakowa

4.43 (159 ocen)

Szybka i łatwa w przygotowaniu, a do tego jeszcze smakuje wybornie.

Składniki:

  • Ciasto
    jajka - 5 szt
    mąka - 2 łyżki
    szpinak mrożony liście HORTEX - 450 g
    czosnek - 3 ząbki
    gałka muszkatałowa - szczypta
    sól i pieprz
    masło - 1 łyżka
    Farsz :
    serek śmietankowy z ziołami - 2 opak
    chrzan - 1 łyżeczka
    łosoś w plastrach - 200 g
Wystaw ocenę:

4.43 (159 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Biszkopty Przystawki

Rolada szpinakowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak rozmrozić, odcisnąć z nadmiaru wody.
    Przełożyć na rozgrzaną patelnię z masłem, dodać przeciśnięty czosnek, sól i pieprz, przesmażyć.
  • 2. Zdjąć z ognia, ostudzić, zblendować, dodać żółtka jaj, mąkę i gałkę muszkatołowa, dokładnie wymieszać.
  • 3. Następnie ubić pianę ze szczyptą soli, dodać do szpinaku, ostrożnie wymieszać.
  • 4. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto na blachę i piec w nagrzanym piekarniku do 190 stop, przez ok.10-15 minut.
  • 5. Upieczone ciasto ostudzić, posmarować serkiem i chrzanem, ułożyć plasterki łososia i zwinąć w roladę.
    Roladę zawinąć w folię aluminiową i odstawić do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Łosoś Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować