Rolada serowa z pieczarkami

4.5 (185 ocen)

Rolada znakomicie smakuje zarówno na zimno jak na ciepło.

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
    30 dag pieczarek
    30 dag sera żółtego
    4 jajka
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki oleju rzepakowego
    średnia cebula
    sól i pieprz

Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Rolada serowa z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0ygws46 1. Jajka rozbijamy dodajemy majonez i wszystko dokładnie mieszamy.
  • image-1c251ng 2. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.Do masy jajecznej dodajemy ser i dokładnie mieszamy. Masę serową wylewamy na blachę o wymiarach 25×36 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 C
  • image-1icdvir 3. Cebulę i pieczarki kroimy w kostkę, doprawiamy solą, pieprzem i podsmażamy na rozgrzanym oleju do miękkości.Fileta myjemy przecinamy na pół, rozbijamy cienko tłuczkiem i oprószamy solą oraz pieprzem. Na gorący omlet wykładamy pierś z kurczaka i podsmażone pieczarki zostawiając trochę miejsca z brzegu aby dobrze zwinąć roladę.
  • image-29489l8 4. Całość zwijamy w roladę i pieczemy 25 minut w temperaturze 180C. Po upieczeniu studzimy i ściągamy papier.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować