Rolada serowa z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka rozbijamy dodajemy majonez i wszystko dokładnie mieszamy.
2.Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.Do masy jajecznej dodajemy ser i dokładnie mieszamy. Masę serową wylewamy na blachę o wymiarach 25×36 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 C
3.Cebulę i pieczarki kroimy w kostkę, doprawiamy solą, pieprzem i podsmażamy na rozgrzanym oleju do miękkości.Fileta myjemy przecinamy na pół, rozbijamy cienko tłuczkiem i oprószamy solą oraz pieprzem. Na gorący omlet wykładamy pierś z kurczaka i podsmażone pieczarki zostawiając trochę miejsca z brzegu aby dobrze zwinąć roladę.
4.Całość zwijamy w roladę i pieczemy 25 minut w temperaturze 180C. Po upieczeniu studzimy i ściągamy papier.
Komentarze