Rolada serowa z pieczarkami

4.04 (372 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min
  • Dla 8 osób

Apetycznie wygląda i wyśmienicie smakuje.

  • 15 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 35 dag łagodnego żółtego sera
    30 dag pieczarek
    35 dag filetów z kurczaka
    cebula
    1/2 szklanki majonezu
    3 jajka
    olej do smażenia
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.04 (372 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Rolada serowa z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wbijamy jajka i mieszamy z majonezem. Masę wlewamy na wyłożoną pergaminem blachę (25x40cm) i pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 180 °C.
  • 2. Mięso myjemy, osuszamy i przekrawamy w poprzek na pół. Rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem.
  • 3. Cebulę obieramy i siekamy. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry. Dusimy z cebulą na rozgrzanym oleju.
  • 4. Na ciepłym serowym placku układamy mięso i przykrywamy warstwą pieczarek. Zwijamy w roladę i zapiekamy
    25 minut w temp. 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować