Rolada serowa z mięsnym farszem

4.5 (177 ocen)

  • 1 min

Wychodzi za pierwszym podejściem;)

  • 1 min

Składniki:

  • ROLADA:
    - 400 g ser żółtego startego na grubych oczkach
    - 4-5 łyżek majonezu
    - 3 jaja
    - sól i pieprz do smaku

    FARSZ:
    -500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
    - 1 czerwona papryka
    - przyprawa do mięsa mielonego
    - 1 jajo
    -2 łyżki bułki tartej
    - 2 ząbki czosnku
    - sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Rolada serowa z mięsnym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser, jaja oraz majonez i przyprawy łączymy i rozkładamy równomiernie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Możemy użyć blaszki 28x40 cm, ale ja użyłam blaszki od piekarnika (jest trochę większa). Podpiekamy ok. 20 min w 180 st. C, aby ser ładnie się rozpuścił. Po tym czasie od razu wyjmujemy blaszkę.
  • 2. Mięso łączymy z jajem, bułką tartą, papryką drobno posiekaną, przyprawami i zmiażdżonym czosnkiem.
  • rolada 3. Na ser rozkładamy równomiernie farsz i powoli zawijamy w roladę jednocześnie odrywając papier do pieczenia. Ponownie wstawiamy do piekarnika (kładziemy na papierze do pieczenia) i zapiekamy ok. 1 h w 160 st. C.
    Można kroić i podawać od razu, ale zimna też jest bardzo smaczna.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować