Rolada serowa nadziewana pieczarkami i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni.
2. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy jajka, chwilkę mieszamy i dodajemy majonez.
3. Wszystko dokładnie wymieszać i przelać na blaszkę. Zapiekać 20 min. w temp. 180 stopni C.
4. Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy cebulkę chwilkę smażymy a następnie wrzucamy pieczarki i bez przykrycia dusimy, aż wyparuje cały powstały płyn.
5. Pierś pokroić tak jak na kotlety schabowe i rozbić.
6. Na ciepły placek serowy włożyć rozbite piersi z kurczaka oraz przygotowane wcześniej pieczarki.
7. Roladę zwinąć i zapiekać jeszcze przez 25 min. w temp. 180 stopni. Do zapiekania zwiniętej rolady można użyć wąskiej blachy ,, keksówki'' by rolada się nie rozpadła.
Smacznego.
Komentarze