Rolada na biszkopcie szpinakowym

0 (0 ocen)

Smaczna i kolorowa roladka .

Składniki:


  • Biszkopt szpinakowy
    szpinak mrożony rozdrobniony 250 gr
    jajka 2 szt
    czosnek 3 ząbki
    sól,pieprz do smaku
    Farsz
    masło 100 gr
    serek topiony śmietankowy 1 szt (100 gr)
    jajko 1 szt
    ogórek konserwowy 2 szt
    kukurydza konserwowa z puszki 3 łyżki
    groszek konserwowy z puszki 3 łyżki
    sól,pieprz do smaku

Rolada na biszkopcie szpinakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rolada na biszkopcie szpinakowym 1. Szpinak rozmrozić i dusić na patelni do odparowania nadmiaru wody.Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawić do smaku solą i pieprzem.Wyłożyć na sitko lekko przestudzić.Przełożyć do naczynia dodać żółtka ,wymieszać i pozostawić do całkowitego wystudzenia..Ubić na sztywno białka ,dodawać porcjami do zimnego szpinaku delikatnie mieszając.Masę wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec około 15 min w 160 st.
  • Rolada na biszkopcie szpinakowym 2. Po wyjęciu zwinąć w roladę i pozostawić do wystudzenia.
  • Rolada na biszkopcie szpinakowym 3. Farsz; masło utrzeć dodać serek topiony i dokładnie wymieszać.Dodać ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę jajko,kukurydzę ,groszek i pokrojony w kostkę ogórek.Całość wymieszać ,doprawić do smaku i rozłożyć na biszkopcie szpinakowym i ponownie zwinąć w roladę.Włożyć do lodówki do schłodzenia.Blacha 24*30 cm

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy