Rolada mięsna z kaszanką i fetą na zimno i ciepło. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie.
Mięso zmielić, dodać 2 jajka, bułkę namoczoną w mleku i odciśniętą, śmietanę, pokrojone w kostkę i przesmażone 2 cebule, przyprawy.
Całość dobrze wyrobić i rozłożyć na folii do pieczenia, formując prostokąt.
Cebulę i ząbek czosnku, drobno pokroić w kostkę, przesmażyć na oleju, dodać kaszankę. Całość chwilę smażyć, przestudzić i rozłożyć na mięsie, formując wąski pasek, na który rozłożyć pokrojoną w kostkę fetę.
Całość zwinąć w rulon, związać nicią kucharską i piec w temperaturze 190 oC 1 godzinę.
Wyjąć z pieca i po 10 minutach pokroić w plastry i podać np. z sosem z kurek.
Jeżeli podajemy na zimno. Po wyjęciu z pieca pozostawić do całkowitego wystudzenia. Najlepiej na całą noc.
Komentarze