Rolada mięsna z kaszanką i fetą na zimno i ciepło.

4.49 (183 ocen)

Rolada mięsna z kaszanką i fetą na zimno i ciepło.

Składniki:

  • 1 kg mięso z łopatki wieprzowej
    30 dag kaszanka
    10 dag feta grecka
    2 jajka
    1 bułka namoczona w mleku
    3 cebule
    1 łyżka śmietana 18%
    1 ząbek czosnku
    olej do smażenia
    majeranek
    pieprz
    przyprawa Kucharek
Wystaw ocenę:

4.49 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rolada mięsna z kaszanką i fetą na zimno i ciepło. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie.
    Mięso zmielić, dodać 2 jajka, bułkę namoczoną w mleku i odciśniętą, śmietanę, pokrojone w kostkę i przesmażone 2 cebule, przyprawy.
    Całość dobrze wyrobić i rozłożyć na folii do pieczenia, formując prostokąt.
    Cebulę i ząbek czosnku, drobno pokroić w kostkę, przesmażyć na oleju, dodać kaszankę. Całość chwilę smażyć, przestudzić i rozłożyć na mięsie, formując wąski pasek, na który rozłożyć pokrojoną w kostkę fetę.
    Całość zwinąć w rulon, związać nicią kucharską i piec w temperaturze 190 oC 1 godzinę.
    Wyjąć z pieca i po 10 minutach pokroić w plastry i podać np. z sosem z kurek.
    Jeżeli podajemy na zimno. Po wyjęciu z pieca pozostawić do całkowitego wystudzenia. Najlepiej na całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować