Rolada jajeczna

4.5 (179 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

Idealna na śniadanie, kolację lub jako przekąska. Można ją podać na śniadanie wielkanocne.

  • 60 min

Składniki:

  • 7 jajek
    20 dag żółtego sera
    40 dag szpinaku
    45 dag naturalnego serka twarogowego
    15 dag wędzonego łososia w plastrach
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Rolada Jajko Przystawki

Rolada jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z solą i pieprzem. Żółty ser zetrzeć na wiórki i dodać
    do jajek. Masę wylać na blachę (36cmx36cm) wyłożoną papierem do
    pieczenia.
  • 2. Rozmrożony i odciśnięty z wody szpinak wyłożyć na masę jajeczną.
    Piec w piekarniku w temp. 170 stopni Celsjusza przez ok. 15-20 min.
    Wystudzić.
  • 3. Na omlecie rozsmarować serek, położyć plastry łososia i zwijać jak
    roladę. Zawinąć w folię aluminiową i schłodzić w lodówce ok. 3h.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Serek Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować