Rolada kokosowo-herbatnikowa

4.5 (168 ocen)

Pyszna rolada z oczkiem

Składniki:

  • Masa kokosowa:
    10 dkg kokosu
    10 łyżek mleka
    15 dkg masła
    1/2 szklanki cukru pudru

    Masa herbatnikowa:
    30 dkg herbatników
    1,5 szklanki wody
    3/4 szklanki cukru
    1 łyżka kakao

    1 galaretka czerwona
    1 szklanka wody

    3 wafle tortowe
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki Herbaty

Rolada kokosowo-herbatnikowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rolada kokosowo-herbatnikowa 1. Zagotowujemy szklankę wody i rozpuszczamy w niej galaretkę, odstawiamy do zastygnięcia.

    Masa herbatnikowa: herbatniki kruszymy wałkiem i zalewamy wodą, dodajemy cukier i kakao i zagotowujemy.

    Gorącą masę herbatnikową smarujemy 3 wafle tortowe.
  • Rolada kokosowo-herbatnikowa 2. Masa kokosowa: zagotowujemy mleko i wrzącym zalewamy kokos i studzimy. Ucieramy masło z cukrem pudrem i dodajemy zimny kokos.

    Masę herbatnikową smarujemy masą kokosową.
  • Rolada kokosowo-herbatnikowa 3. Galaretkę kroimy w paseczki i układamy wzdłuż na krańcach wafli.
  • Rolada kokosowo-herbatnikowa 4. Zwijamy jak roladę.
  • Rolada kokosowo-herbatnikowa 5. Jak zastygnie możemy kroić na kromeczki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Herbatniki Kakao Kokos Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować