Delikatne mięsko drobiowe wypełnione czerwona papryką i cebulka bardzo dobrze się komponuje i wyśmienicie smakuje. Mięsko można podawać do drugiego dania lub solo z sałatką.. polecam…
10 min
Składniki:
( porcja na 4 roladki)
2 podwójne piersi z kurczaka
1 papryka czerwona
1 małą cebula
4 plasterki sera żółtego
1 łyżka musztardy
1 łyżeczka przyprawy do drobiu
Sól i pieprz
Tłuszcz do smażenia
Rolada drobiowa z papryką i cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z kurczaka proporcjonować na 4 kotlety delikatnie stłuc. Następnie mięsko doprawiamy sola i pieprzem nacieram musztardą na to układamy ser żółty. Paprykę umyć i kroimy w paski cebule również obrać i pokroić w paski. Na serze żółtym układam po dwa paski papryki i kilka pasków cebuli. Zwijamy formujemy roladki i delikatnie oprószamy solą i pieprzem i na sam koniec przyprawą do drobiu. Gotowe roladki dajemy na rozgrzany tłuszcz, zapiekamy z obu stron i gotowe.
Komentarze