ROLADA DROBIOWO-JARMUŻOWA

0 (0 ocen)

Rolada pięknie wygląda i fantastycznie smakuje na zimno może zastąpić tradycyjną wędlinę oraz sprawdzi się na świątecznym stole jak i w niedzielnym obiedzie

Składniki:

  • SKŁADNIKI
    2 piersi z kurczaka
    4 całe liście jarmużu
    4 ząbki czosnku
    1 łyżka masła
    50 g sera żółtego
    Vegeta do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Rolada drobiowo-jarmużowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-25bxp6o 1. WYKONANIE :
    Piersi z kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy przecinamy wzdłuż ale nie do końca rozkładamy . Rozmijamy delikatnie tłuczkiem do mięsa dość cienko . posypujemy z każdej strony Vegetą i obie piersi kładziemy na foli aluminiowej tak aby nachodziły na siebie na tzw zakładkę.
    Jarmuż odrywamy od łodygi głównej, myjemy , w garnku zagotowujemy wodę i jak się zagotuje wkładamy jarmuż na 4-5 minut i gotujemy . ( w ten sposób pozbywamy się goryczki ) . Wyciągamy na sito do obcieknięcia , w tym czasie obieramy czosnek i przeciskamy przez praskę . Jarmuż w rękach odciskamy z reszty wody i siekamy . Rozgrzewamy suchą patelnie i kładziemy na nią jarmuż by jeszcze obsechł po chwili dokładam masło i czosnek doprawiam Vegetą do smaku . studzimy, Ser żółty ścieram na tarce i mieszam z zimnym jarmużem. Rozkładam farsz na przygotowane piersi . Zawijamy za pomocą foli bardzo ciasno . Boki foli zawijamy by soki się nie wylewały podczas pieczenia . Piekarnik nastawiamy na 180 stopni i pieczemy 30-35 minut wyjmujemy i studzimy . Wkładamy do lodówki . Rolada smakuje na zimno jak i ciepło . Gotowe smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Jarmuż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

4.48 (190 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

rolada drobiowo pieczarkowa nadziewana serem

To może cię zainteresować