Biszkopt z 4 jaj
ok 8 jabłek
brzoskwinie z kompotu lub z puszki
kokos do dekoracji
ok 6 łyżek cukru (w zależności od rodzaju jabłek)
cynamon
polewa czekoladowa lub własny zrobiony lukier
Rolada biszkoptowa z jabłkami i brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Upiec biszkopt z 4 jaj
2.Jabłka obrać ze skórki, pokroić w drobniejsze kawałki - wrzucić do rondelka, podgrzewać na palniku do czasu aż powstanie masa jabłkowa, pod koniec dodać cukier i cynamon do smaku. W czasie podgrzewania dodać do jabłek pokrojone w kostkę brzoskwinie.
3.Zwinąć biszkopt za pomocą ręcznika
4.Delikatnie po chwili rozwinąć roladę i nałożyć przestygniętą masę jabłkową. Zwinąć ponownie. Roladę polać z wierzchu polewą czekoladową i posypać kokosem.
Komentarze