Rolada ala tiramisu

4.5 (183 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Dzisiaj zapraszam Was na roladę ala tiramisu. Bardzo spodobała mi się ta wersja więc musiałam spróbować ją zrobić.

Składniki:

  • 28 szt podłużnych biszkoptów
    250 g twarogu z wiaderka
    120 cukru pudru
    5 łyżek likieru kawowego
    250 ml kremówki 30%
    2 śmietan fixy
    200 ml przegotowanej ciepłej wody
    4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej o smaku tiramisu
    kawa mielona do posypania
    czekoladowe serduszka do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Rolada Desery Biszkopty Tiramisu

Rolada ala tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W wodzie rozmieszać kawę rozpuszczalną i ostudzić. Zimną kremówkę ubić na sztywno pod koniec wsypać śmietan fix i zmiksować. Twaróg wymieszać z cukrem pudrem i likierem kawowym. dodawać porcjami ubitą śmietanę i wymieszać. Rozwinąć dwie warstwy foli aluminiowej. Biszkopty z dwóch stron zanurzyć w kawie i ułożyć na foli 4*6 szt. Na biszkopty wyłożyć masę i rozsmarować. Ostrożnie zwinąć roladę i na końcu w wolnym miejscu ułożyć siódmą warstwę moczonych biszkoptów zamykając biszkoptami roladę. Szczelnie owinąć i uformować roladę w foli. Włożyć na całą noc do lodówki. Przed samym podaniem obficie oprószyć mieloną kawą i udekorować serduszkami z czekolady.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować