Rolada cielęca z groszkiem szparagowym i marchwią

0 (0 ocen)

Po wyjęciu z piekarnika, dobrze jest pozostawić mięso na około 10 minut, by odpoczęło. Następnie kroimy je w plastry o dowolnej grubości i podajemy!Tak przygotowana cielęcina nie jest trudna w przygotowaniu i jednocześnie zapewni nam kulinarny sukces:). Idealnie smakuje na ciepło i na zimno!

Składniki:

  • Składniki:
    • 1,2 kg cielęciny w kawałku,
    • ok 250 gram groszku szparagowego (u mnie zielony)
    • 2 marchwie średniej wielkości,
    • ok 8 dag sera żółtego,
    • świeżo mielony kolorowy pieprz,
    • świeżo mielona sól morska,
    • przyprawa do cielęciny,
    • olej rzepakowy do polania,
    • natka pietruszki do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rolada cielęca z groszkiem szparagowym i marchwią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przyprawianie mięsa 1. Mięso myjemy, osuszamy i rozkrawamy, tak by powstał zgrabny, prostokątny płat. Uformowany rozbijamy delikatnie. Następnie nacieramy go przyprawami i odstawiamy na około 1 godzinę do chłodu.
    W tym czasie przygotowujemy nadzienie.
  • wykładanie warzyw 2. Marchew obieramy, kroimy w słupki i gotujemy al dente. Z fasolki odcinamy końcówki, przepłukujemy i także gotujemy w lekko osolonej wodzie a ldente. Ugotowane warzywa studzimy delikatnie.
    Na przygotowany płat mięsa wykładamy groszek oraz marchew, starając układać się je naprzemiennie.
  • starcie sera 3. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Startym posypujemy równomiernie warzywa.
  • przed pieczeniem 4. Całość rolujemy. Uformowaną roladę przewiązujemy sznurkiem. Tak przygotowaną przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wierzch spryskujemy olejem.
    Mięso wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 1,5 godzimy. Początkowo pieczemy w 200°C, a po około 15 minutach skręcamy na 180°C. W trakcie pieczenia mięso polewamy wytworzonym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cielęcina Fasolka szparagowa Marchewka Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować