ROLADA CIASTECZKOWA Z KREMEM KOKOSOWYM - BEZ PIECZENIA

4.5 (157 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min

Fantastyczna rolada zrobiona z ciasteczek!Tak, tak, do jej zrobienia użyłam różnego rodzaju kruchych ciasteczek i dlatego też nie wymaga ona pieczenia.Wypełniona po brzegi fantastycznym kokosowym kremem.Słodka, ale zarazem niesamowicie delikatna … rozpływająca się w ustach … obłędna!

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    CIASTO:

    * herbatniki zwykłe – ok. 100 g
    * ciastka kruche w czekoladzie – ok. 100 g
    * pierniczki – 50 g
    * kokos – 50 g
    * kakao – 1 łyżka
    * marmolada np. truskawkowa – 2 łyżki
    * ciepłe mleko – ok. 0,5 szkl

    KREM KOKOSOWY:

    * mascarpone – 200 g
    * cukier puder – ok.4 łyżki
    * kokos – 50 g
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Rolada ciasteczkowa z kremem kokosowym - bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Wszystkie ciastka bardzo drobno siekamy albo mielimy w malakserze.

    Dodajemy marmoladę, ciepłe mleko, łyżkę kakao i wiórki kokosowe.

    Wszystko razem bardzo dokładnie mieszamy.

    Wyciągamy na folię aluminiową tworząc prostokąt o wym. 25×30 ( wymiary absolutnie nie muszą być dokładnie takie ).


    KREM KOKOSOWY:

    Mascarpone ucieramy z cukrem pudrem i podprażonymi na suchej patelni wiórkami kokosowymi.

    CAŁOŚĆ:

    Przygotowanym kremem smarujemy ciasto i bardzo delikatnie, ale ciasno zwijamy roladę.

    Całość zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na kilka godzin ( a najlepiej noc! ).



    Smacznego!

Porady

* By ułatwić wałkowanie możemy zrobić to przez drugi kawałek folii aluminiowej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbatniki Kokos Masa kokosowa Mascarpone

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować