Rogaliki serowe z powidłami

4.5 (156 ocen)

Przepis mam od teściowej, która rogaliki robi już od wielu lat.

Składniki:

  • Składniki na ok. 30-40 szt:
    250g masła
    250g sera mielonego
    250g mąki

    powidła śliwkowe -1 słoik
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Rogal Rogale Desery Rogaliki

Rogaliki serowe z powidłami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło, ser i mąkę posiekać i szybko zagnieść. Zawinąć w folię i schłodzić
    w lodówce ok. 1/2 h Rozwałkować, pokroić na trójkąty, nałożyć powidła i
    zwinąć w rogaliki. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni
    przez około 15-20 minut (na złoty kolor). Gdy ostygną można posypać pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować