Rogaliki migdałowe

4.5 (151 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Niezwykle kruche i niezwykle pyszne na bazie z migdałów.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • - 100 g mielonych drobno migdałów bez skórek
    - 210 g masła
    - 70 g cukru pudru
    - 280 g mąki pszennej
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rogaliki migdałowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki połączyć w ciasto kruche i włożyć na 1 godzinę do lodówki.
    Utoczyć wałeczek o grubości do 2 cm i pokroić na cząstki około 4-5 cm długości, które w palcach formujemy na małe rogaliki i układamy na blaszce.
    Pieczemy na jasnozłoty kolor w temp. do 180 stopni przez 10-15 minut.
    Bezpośrednio po wyjęciu z piekarnika przy pomocy sitka, posypać gorące ciasteczka cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować