Rogaliki z orzechów laskowych

0 (0 ocen)

Kruche rogaliki z orzechów laskowych, pyszne.

Składniki:


  • 150 g margaryny
    1 jajko
    80 g cukru pudru
    150 g mielonych orzechów laskowych
    150 g mąki pszennej
    50 g czekolady

Rogaliki z orzechów laskowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę, jajko i cukier puder utrzeć. Dodać orzechy laskowe, mąkę i wymieszać na jednolitą masę. Włożyć na 3-4 godziny do lodówki. Formować małe rogaliki, układać na blaszce wyłożonej papierem do wypieków. Piec około 8 min w 170st. Rogaliki wystudzić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Zanurzać rogalika w czekoladzie i obsypać zmielonymi orzechami laskowymi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy