Rogaliki

4.5 (192 ocen)

  • 1 min

Przepis na te rogaliki dostałam od znajomej,od czasu do czasu goszczą na moim stole.Kto raz spróbuje od razu prosi o przepis zwłaszcza że są dobre nawet po paru dniach...

  • 1 min

Składniki:

  • 1 kg.mąki,
    1 kostka drożdży,
    2 margaryny,
    szczypta soli,
    6 łyżek cukru,
    3/4 szklanki śmietany 18%,
    2 jajka
    Nadzienie(powidła,ser lub ,mak)
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rogaliki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na mąkę drożdże rozkruszyć,posolić mąkę,margarynę pokroić w kosteczki i resztę składników zarobić.Odczekać ok.1 godz.Rozwałkować koło jak na pizze i kroić trójkąty.Na każdy trójkąt wzdłuż dawać pasek nadzienia ,zwijać i formować rogale.Piec w temperaturze ok 180-200 st.,ok 20 min.

Porady

przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować