RODZINNY DESER

0 (0 ocen)

  • 20 min

NIEBIAŃSKI DESER, NA BAZIE SERKA MASCARPONE,PODBIJA SERCA KOLEJNYCH SMAKOSZY.ŁATWY,PROSTY W WYKONANIU I BARDZO PYSZNY

  • 20 min

Składniki:

  • SEREK MASCARPONE,KUBECZEK ŚMIETANKI KREMOWEJ 30% LUB 36%,JEDNO ŻÓŁTKO,4 ŁYŻKI CUKRU PUDRU,OKRĄGŁE BISZKOPTY,FRUŻELINA WIŚNIOWA
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rodzinny deser - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. DO MISKI WSYPUJEMY 2 ŁYŻKI CUKRU PUDRU I UBIJAMY Z ŻÓŁTKIEM.DO MASY DODAJEMY SEREK MASCARPONE I MIKSUJEMY CHWILĘ
    W OSOBNYM NACZYNIU MIKSUJEMY 2 ŁYŻKI CUKRU PUDRU ZE ŚMIETANĄ,AŻ BĘDZIE SZTYWNA
    NASTĘPNIE OBIE MASY DELIKATNIE ŁĄCZYMY
    TAKĄ MASĘ WYKŁADAMY DO MISECZEK LUB PUCHARKÓW,WBIJAJĄC KILKA BISZKOPTÓW,TAK ABY BYŁY W ŚRODKU MASY.
    NA MASĘ WYKŁADAMY ŁYŻKĄ FRUŻELINĘ
    GOTOWY DESER WSTAWIĆ DO LODÓWKI NA KILKA GODZIN,ABY BISZKOPTY ZMIĘKŁY
    ILOŚĆ CUKRU MOŻNA ZMNIEJSZYĆ,W ZALEŻNOŚCI OD GUSTU

Porady

1.ROBIĄC WIĘKSZA ILOŚĆ DESERU DLA RODZINY,PODWAJAM ILOŚĆ SKŁADNIKÓW I MASĘ WYKŁADAM DO ZAMYKANEGO POJEMNIKA,PRZEKŁADAJĄC WARSTWY:BISZKOPTY,MASA,ZNÓW BISZKOPTY,MASA I NA KONIEC FRUŻELINA 2.FRUŻELINA JEST DOŚĆ DROGA,WIĘC ROBIĘ TAKĄ WERSJĘ : PRZYGOTOWUJĘ KISIEL WIŚNIOWY TYPU"SŁODKI KUBEK"W MNIEJSZEJ ILOŚCI WODY I DODAJE DO NIEGO KONFITURĘ WIŚNIOWĄ

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować