Romantyczna sałatka z indykiem w sezamie

0 (0 ocen)

  • 30 min

Na szczególne okazje ozdabiona sercem, które nadaje romantyczny charakter posiłkowi. Lubię celebrować chwile przy pysznym jedzeniu z dodatkami, które dopełniają całości.

  • 30 min

Składniki:

  • 400 g piersi z indyka
    2 garście rukoli
    2 garście roszponki
    2 garście świeżego szpinaku
    pomidor
    czerwona papryka
    200 g pieczarek (najlepiej małych)
    łyżka ciemnego sosu sojowego
    crema all'aceto balsamico Modena
    oliwa z oliwek
    sól i pieprz
    1/3 placka torilli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Romantyczna sałatka z indykiem w sezamie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Pierś płuczemy, osuszamy i oczyszczamy. Tniemy ją na niewielkie prostokąty. Jajko roztrzepujemy. Perś obtaczamy w jajku, następnie w sezamie i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obydwu stron. Mięso powinno się ładnie zrumienić.
    2. Pieczarki dokładnie myjemy. Jeżeli sa małe zostawiamy w całości, większe kroimy na pół lub na ćwiartki. Podsmażamy na odrobinie oleju, dodajemy sos sojowy i 2 łyżki wody i na bardzo małym ogniu dusimy ok. 5 minut często mieszając. Sałaty i pozostałe warzywa myjemy. Pomidora kroimy na duże kwadraty, paprykę na mniejsze.
    3. Na sałatach układamy warzywa, pieczarki i pierś.

    Przygotowanie serca:

    tortillę kroimy na centymetrowe paski. Formujemy z nich serce, ciasto na złączach delikatnie moczymy w wodzie żeby lepiej się skleiło. Wkładamy do nagrzanego do 160 st piekarnika na 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować