RISOTTO Z WARZYWAMI

4.48 (188 ocen)

Pomysł na to risotto wpadł mi do głowy gdy myślałam co zrobić szybkiego na obiad i żeby się wiele nie narobić:).Skorzystałam więc z gotowych warzyw mrożonych, dodałam ryż i gotowe. Przyznam, że smakowało nawet mojej dość wybrednej jeśli chodzi o jedzenie Córci.Myślę ,że jeszcze skorzystam z tej

Składniki:

  • 1 szk. ryżu do risotto

    3 łyżki masła

    2 szkl. bulionu warzywnego ( u mnie pieczarkowy)

    450 g warzywa na patelnię z ziołami i papryką Hortex( cukinia, papryka, kukurydza, fasolka szparagowa, ziemniaki)
Wystaw ocenę:

4.48 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Risotto

Risotto z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło stopić w naczyniu, wsypać ryż i przez 5-7 minut mieszać na wolnym ogniu.

    Dodać bulion i gotować aż do wchłonięcia przez ryz bulionu ( Ok 10-15 min).

    Warzywa zrobić zgodnie z instrukcja na opakowaniu( na rozgrzany olej wsypać i podsmażać 7-9 min).

    Połączyć ryż z warzywami, doprawić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.49 (171 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Risotto z warzywami i kurczakiem

To może cię zainteresować