Risotto z prawdziwkami

0 (0 ocen)

Aromatyczne danie z leśnymi grzybami i łososiem :)

Składniki:

  • składniki podstawowe z zestawu A:
    150 g fileta z łososia
    150 g ryżu do risotto
    150 g szpinaku mrożonego

    składnik podstawowy dodatkowy:
    1 szklanka odgotowanych prawdziwków

    składniki robocze
    1 mała cebula
    2 ząbki czosnku
    sól i pieprz
    oliwa z oliwek
    ocet jabłkowy
    2 szklanki bulionu grzybowego (może być z kostki)

    dekorację:
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z ryb Risotto

Risotto z prawdziwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szpinak z grzybami 1. Cebulę pokroić drobno i zeszklić na oliwie razem z przeciśnięty przez praskę czosnkiem. Dodać szpinak, a kiedy się rozpadnie, grzyby.
  • Z ryżem 2. Do szpinaku z grzybami dodać ryż i podsmażać razem 5 minut.
  • z bulionem 3. Całość podlewać gorącym bulionem.
  • z łososiem 4. Łososia pozbawić skóry, pokroić w kostkę, skropić octem jabłkowym i posypać solą i pieprze. Kiedy ryż będzie półmiękki dodać łososia i delikatnie wymieszać.
  • gotowe :) 5. Wlać resztę bulionu i dusić pod przykryciem aż ryż będzie miękki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Łosoś Prawdziwki Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować