Risotto z czerwoną kapustą

4.5 (194 ocen)

  • 30 min

To smakowite, oryginalne danie. Mojej rodzinie znudziły się tradycyjne risotto, więc wykombinowałam dla nich nowe, równie apetyczne:)

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    - 1 cebula,
    - Olej,
    - 1 szklanka ryżu,
    - ½ główki czerwonej kapusty,
    - 2,5-3 szklanki bulionu (może być z kostki),
    - 6 parówek,
    - Sól, pieprz, ocet
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Risotto

Risotto z czerwoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Risotto z czerwoną kapustą 1. Kapustę szatkujemy. Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy. Dokładamy do niej kapustę. Chwilkę razem smażymy. Dokładamy 1 łyżkę octu. Podlewamy kapustę około0,5 szklanki bulionu i dusimy razem około 5 minut. Następnie dokładamy do niej ryż oraz resztę bulionu. Razem gotujemy. Między czasie parówki kroimy w plasterki i dokładamy do całości. Risotto doprawiamy do smaku i gotujemy do momentu jak ryż wchłonie wodę. Gry ryz jest miękki risotto porcjujemy na talerze i podajemy.

Porady

Zamiast parówek można użyć kiełbasę..

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Parówki Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować