Wychodząc do pracy zawsze zostawiam gotowy obiadek dla moich domowników. Muszą być to potrawy , które łatwo podgrzać , nie wymagają długiego gotowania.
Risotto z kaszy jęczmiennej z kiełbasą drobiową i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W garnku rozpuszczamy masło podsmażamy posiekaną cebulkę . Smażymy chwilę dodajemy kasze , smażymy chwilę . Zalewamy szklanką bulionu. Gotujemy na małym ogniu ok 10 min. Po tym czasie dodajemy posiekane drobno pieczarki i pokrojoną drobno kiełbasę.
2.Mieszamy, dodajemy suszone warzywa. Dolewamy troszkę bulionu. Nakrywamy i odstawiamy na ok 5 min. Następnie dodajemy śmietanę , solimy do smaku. Gotujemy jeszcze chwilkę doprawiamy pieprzem. Jeżeli jest potrzeba dolewamy jeszcze bulionu. Podajemy z kiełkami cebuli.
Komentarze