Risotto z kaszy jęczmiennej z kiełbasą drobiową i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Wychodząc do pracy zawsze zostawiam gotowy obiadek dla moich domowników. Muszą być to potrawy , które łatwo podgrzać , nie wymagają długiego gotowania.

  • 20 min

Składniki:

  • kasza jęczmienna ok 1 szklanka

    masło ok 1łyżka

    cebula biała dymka 2 szt'

    sól morska

    pieprz

    suszone warzywa ok 1 łyżeczka

    śmietana 30% 1/3 szklanki

    pieczarki ok 15 dag

    kiełbasa drobiowa 15 dag

    bulion warzywny 2 szklanki

    kiełki cebuli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Risotto z kaszy jęczmiennej z kiełbasą drobiową i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku rozpuszczamy masło podsmażamy posiekaną cebulkę . Smażymy chwilę dodajemy kasze , smażymy chwilę . Zalewamy szklanką bulionu. Gotujemy na małym ogniu ok 10 min. Po tym czasie dodajemy posiekane drobno pieczarki i pokrojoną drobno kiełbasę.
  • 2. Mieszamy, dodajemy suszone warzywa. Dolewamy troszkę bulionu. Nakrywamy i odstawiamy na ok 5 min. Następnie dodajemy śmietanę , solimy do smaku. Gotujemy jeszcze chwilkę doprawiamy pieprzem. Jeżeli jest potrzeba dolewamy jeszcze bulionu. Podajemy z kiełkami cebuli.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować