Risotto na szybko

4.5 (144 ocen)

  • 15 min

szybkie, tanie i smaczne danie :)

  • 15 min

Składniki:

  • 200 g ryżu
    0,5 kg pieczarek
    1-2 cebule
    2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
    20 dag startego żółtego sera
    sól
    pieprz
    oregano
    ketchup
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Risotto

Risotto na szybko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować al dente.
  • 2. Pieczarki i cebulę obrać, pokroić, następnie podsmażyć na dużej patelni. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • 3. Do podsmażonych pieczarek i cebuli dodać ryż i koncentrat pomidorowy. Wszystko wymieszać i podsmażać ok 3-5 min.
  • 4. Przełożyć risotto do naczynia żaroodpornego, posypać startym serem i oregano, a następnie zapiec w piekarniku ok 10 min na 180 stopni.
  • 5. Risotto podawać na gorąco z ketchupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować