Włoskie pierożki z nadzieniem grzybowym podane z sosem śmietanowym to pyszny jesienny obiad.
4.49 (179 ocen)
Porady
Do nadzienia można użyć mrożonych grzybów. Kto posiada mikser planetarnym będzie bardzo pomocny. Ciasto: połączyć wszystkie składniki (przesianą mąkę, sól i jajka) dodając w miarę potrzeby odrobinę ciepłej wody. Wyrabiać do momentu, aż powstanie gładkie i sprężyste ciasto. Uformować kulkę i przykryć szczelnie przeźroczystą folią spożywczą i odstawić na min.0,5 godziny. Podzielić ciasto na części i za pomocą odpowiedniej przystawki do miksera (wałkowarki) rozwałkować ciasto zgodnie z instrukcją obsługi Waszego modelu miksera, a następnie postępować zgodnie z pkt.4
Jeśli posmakował Ci ten przepis, zobacz tez inne inspiracje kulinarne z wykorzystaniem ravioli.
Komentarze