Pyszne aromatyczne danie wykorzystujace sezonowe przysmaki. W Egipcie gdzie mieszkam, bób jest dość powszechnie używany w kuchni i nosi arabską nazwę FUL. Egipcjanie jedzą go na surowo, suszą, a także wykorzystują do wielu potraw, moja propozycja obiadu/kolacji łączy arabskie smaki z europejskimi
0 (0 ocen)
Porady
Ravioli wyśmienicie smakuje z masłem, parmezanem lub przesmażoną na maśle cebulką. Z ciasta wychodzi ok 50 pierożków które można zamrozić i cieszyć się smakiem wiosny przez cały rok. Jeśli zbierze się w pierożkach powietrze należy nakłuć to miejsce np wykałaczką. Radełko można zastąpić nożem a brzegi cista "zlepiać" widelcem tak jak widać to na moich zdjęciach. Z ciasta można zrobić także tradycyjne pierogi wykrawając je szklanką. Jeśli zdarzy się, że zostanie Wam farsz - można go wykorzystać jako dip lub pastę kanapkową :)
Komentarze