Raj z orzechami laskowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: białka ubijamy na sztywno, mieszamy z żółtkami, cukrem, kakao, mąką i proszkiem. Wlewamy do natłuszczonej i posypanej bułką formy
(21x36 cm). Pieczemy 40 minut w 180 °C. Studzimy.
2.Masa: budyń gotujemy na mleku, studzimy. Jedną czekoladę roztapiamy, studzimy. Pozostałą ścieramy na tarce o dużych oczkach. Masło ucieramy
na puch, dodając budyń, cukier puder i obie czekolady.
3.Krem: schłodzoną śmietankę ubijamy ze śmietan-fiksami i cukrem.
4.Ciasto przekrawamy na dwa placki. Na jeden wykładamy masę, przykrywamy drugim i smarujemy kremem. Kładziemy orzechy i posypujemy uprażonymi na maśle wiórkami.
Komentarze