rafaello mamy

4.5 (159 ocen)

  • 50 min

szybki przepis na pyszne ciasto które zawsze się udaje. robi go moja mama a teraz też ja

  • 50 min

Składniki:

  • 2 duże opakowania herbatników, 20dag wiórków kokosowych, 2budynie waniliowe, 2szklanki mleka do budyniu i 2 do śnieżki, 4 łyżki cukru, cukier wanilinowy, kostka masła, 2 śmietany "śnieżki" 2łyżki żelatyny, pół szklanki goręcej wody
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rafaello mamy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. w standardowej brytfance ułożyć warstwę herbatników. budynie ugotować z cukrem wanilinowym i 4 łyżkami cukru kryształu. ostudzić i utrzeć z kostką masła. do masy dodać wiórki kokosowe.całość masy wyłożyć na herbatniki. na masę wyłożyć ponownie herbatniki. ubić śmietanę dodając wcześniej do mleka rozpuszczoną w gorącej wodzie żelatynę. wyłożyć masę na herbatniki i wstawić do lodówki na 2 godziny.

Porady

masa będzie bardziej wyrazista jeżeli dodamy do niej trochę alkoholu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować