RAFAELLO

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne kokosowe ciasto:)

  • 60 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI NA BISZKOPT:

    - 4 JAJKA
    - 1 SZKL. CUKRU
    - 1 SZKL. MĄKI PSZENNEJ
    - 2 ŁYŻKI MĄKI ZIEMNIACZANEJ
    - 1 ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA
    - 1 ŁYŻKA WODY


    SKŁADNIKI PONCZU NA BISZKOPT:

    - 1/2 SZKL PRZEGOTOWANEJ LETNIEJ WODY
    - KILKA KROPEL OLEJKU ŚMIETANKOWEGO
    - SOK Z CYTRYNY(dolewałam na oko tak by nie było zbyt kwaśne)
    - 1-2 ŁYŻECZKI CUKRU


    SKŁADNIKI KREMU:

    -330 ml ŚMIETANY KREMÓWKI
    - 1 BIAŁA CZEKOLADA (100g)
    - 2 ŚNIEŻKI (BITA ŚMIETANA W PROSZKU)
    - 200g WIÓRKÓW KOKOSOWYCH
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Rafaello

Rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE BISZKOPTU:

    BIAŁKA UBIJAMY NA SZTYWNĄ PIANĘ.POD KONIEC UBIJANIA DODAJEMY CUKIER.NASTĘPNIE NA WOLNYCH OBROTACH MIESZAMY PIANĘ Z ŻÓŁTKAMI.ŁYŻKĄ ŁĄCZYMY SYPKIE SKŁADNIKI I PRZEZ SITKO STOPNIOWO DODAJEMY DO PIANY,DELIKATNIE MIESZAJĄC.NA KONIEC DOLEWAMY DO CIASTA ŁYŻKĘ WODY I RÓWNIEŻ DELIKATNIE MIESZAMY.
    WYLEWAMY CIASTO NA BLASZKĘ(ja piekłam w blaszce 20x24cm) WYŁOŻONĄ PAPIEREM DO PIECZENIA I PIECZEMY PRZEZ OKOŁO 30 min. W TEMP. 180stop. C.DO SUCHEGO PATYCZKA.
    Z WYSTUDZONEGO BISZKOPTA ŚCINAMY WIERZCH.

    WYKONANIE PONCZU NA BISZKOPT:

    Z PODANYCH SKŁADNIKÓW ROBIMY WODĘ SMAKOWĄ DO NASĄCZENIA BISZKOPTA.PO ŚCIĘCIU WIERZCHNIEJ SKÓRKI Z BISZKOPTA NASĄCZAMY GO.

    WYKONANIE KREMU:

    ŚMIETANĘ ZAGOTOWAĆ Z POKRUSZONĄ BIAŁĄ CZEKOLADĄ,DO ROZPUSZCZENIA.ZDJĄĆ Z OGNIA I DOBRZE OSTUDZIĆ.

    WSYPAĆ DO ŚMIETANY ŚNIEŻKI I ZMIKSOWAĆ NA SZTYWNO.NA KONIEC DODAĆ WIÓRKI I WMIESZAĆ JE ŁYŻKĄ W BITĄ ŚMIETANĘ.

    KREMEM SMARUJEMY BISZKOPT.WIERZCH POSYPUJEMY CIEMNĄ,STARTĄ CZEKOLADĄ.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować