Racuszki na zsiadłym mleku

0 (0 ocen)

Smak dzieciństwa.

Składniki:


  • 2 szklanki zsiadłego mleka
    1 szklanka mąki pszennej typ 550 lub 650
    3/4 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
    1 jajko
    szczypta soli

Racuszki na zsiadłym mleku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko lekko ubić trzepaczką z jajkiem. Dodać mąkę i sól. Wymieszać dokładnie łyżką. Na patelni rozgrzać olej. Kłaść łyżką ciasto na patelnię i smażyć z obu stron na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać od razu po usmażeniu- bo wtedy smakują najlepiej- z dżemem, owocami lub posypane cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy