RACUSZKI BANANOWE

0 (0 ocen)

  • 30 min

danie te jest bardzo smaczne i syte. Szczególnie smakuje dzieciom, bo jak wiadomo dzieci to łasuchy

  • 30 min

Składniki:

  • -3/4 szklanka mleka
    -szklanka mąki
    - 2 łyżki cukru
    -2 jajka
    -1 dojrzały banan
    -łyżeczka proszku do pieczenia
    -olej

Racuszki bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Z mąki, mleka, jajek i dwóch łyżek cukru, łyżeczki proszku do pieczenia zrób ciasto jak Na naleśniki. Odstaw na 30 minut. Pokrój banana, dodaj do ciasta. Dokładnie wymieszaj. Na rozgrzanej patelni kładź łyżką ciasto, smaż racuszki Na złoty kolor z obu stron.

Porady

zamiast bananów można użyć jabłka, truskawki, owoce które państwo lubią

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy