Racuszki z jabłkami

0 (0 ocen)

na leniwe niedzielne śniadanie lub podwieczorek

Składniki:

  • 1 jajko,
    1 łyżka cukru brązowego,
    1 łyżeczka proszku sody oczyszczonej,
    ok. 1,5 szklanki mąki,
    3/4 szklanki mleka,
    1 duże jabłko,
    cynamon,
    cukier puder,
    olej kokosowy,
    dżem

Racuszki z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłko obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Do miski wbijamy jajko, dodajemy cukier oraz mleko ubijamy mikserem. Następnie dodajemy mąkę z sodą i odrobiną cynamonu. Dodajemy jabłko i mieszamy łyżką. Na patelni rozpuszczamy olej, wykładamy łyżką ciasto na patelnię, smażymy na małym ogniu z obu stron. Podajemy z cukrem pudrem i dżemem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy