Wszystkie składniki połączyć ze sobą i dokładnie wymieszać aby nie było grudek. Jeżeli ciasto będzie za rzadkie należy dodać jeszcze mąki. Na rozgrzany olej kłaść po jednej łyżce ciasta i smażyć z oby stron. Można podawać na ciepło lub na zimno z owocami, bitą śmietaną czy posypane cukrem pudrem
Racuchy jogurtowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki połączyć ze sobą i dokładnie wymieszać aby nie było grudek. Jeżeli ciasto będzie za rzadkie należy dodać jeszcze mąki. Na rozgrzany olej kłaść po jednej łyżce ciasta i smażyć z oby stron. Można podawać na ciepło lub na zimno z owocami, bitą śmietaną czy posypane cukrem pudrem
Porady
jogurt możne być każdy wedle uznania. Ja jeszcze wzbogacam je dodając gorąca czekoladę w proszku, starte jabłka bądź gruszkę i jeszcze troszkę cynamonu do smaku
Komentarze