Racuchy jogurtowe

0 (0 ocen)

  • 20 min

smaczny i szybki deser

  • 20 min

Składniki:


  • Jogurt jogobella 0,5kg (dowolny smak)
    1/2 szklanki mleka
    1 jajko
    1 szklanka mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Wszystkie składniki połączyć ze sobą i dokładnie wymieszać aby nie było grudek. Jeżeli ciasto będzie za rzadkie należy dodać jeszcze mąki. Na rozgrzany olej kłaść po jednej łyżce ciasta i smażyć z oby stron. Można podawać na ciepło lub na zimno z owocami, bitą śmietaną czy posypane cukrem pudrem

Racuchy jogurtowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki połączyć ze sobą i dokładnie wymieszać aby nie było grudek. Jeżeli ciasto będzie za rzadkie należy dodać jeszcze mąki. Na rozgrzany olej kłaść po jednej łyżce ciasta i smażyć z oby stron. Można podawać na ciepło lub na zimno z owocami, bitą śmietaną czy posypane cukrem pudrem

Porady

jogurt możne być każdy wedle uznania. Ja jeszcze wzbogacam je dodając gorąca czekoladę w proszku, starte jabłka bądź gruszkę i jeszcze troszkę cynamonu do smaku

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy