Racuchy drożdżowe z jabłkami i cynamonem

4.5 (160 ocen)

  • 50 min

Super sposób na śniadanko lub podwieczorek dla łasuchów

  • 50 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    20g drożdży
    szczypta soli
    dwie łyżki cukru
    cukier waniliowy
    3 jabłka
    szklanka mleka
    łyżeczka cynamonu
    2 jaja
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Desery

Racuchy drożdżowe z jabłkami i cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać, dodać drożdże mleko,żółtka, cukier i wymieszać. Odczekać 30 minut do wyrośnięcia.
  • 2. Jabłka obrać i pokroić w plastereczki. Posypać cynamonem i cukrem waniliowym. Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Odstawić na 20 minut.
  • 3. Ubić pianę z białek i szczypty soli. Delikatnie połączyć z ciastem.
  • 4. Smażyć na oleju z pestek winogron i łyżce masła.

Porady

Pysznie smakują posmarowane dżemem truskawkowym lub obsypane cukrem pudrem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować